Een Waterfilter – de nieuwe norm

Een waterfilter wordt steeds vanzelfsprekender. De beste en gezondste oplossing is een waterfilter voor het hele huis. Hierdoor krijgt u gezond drinkwater overal in huis. Door de steeds verder toenemende milieuvervuiling blijkt het steeds moeilijker te worden om water voldoende te zuiveren. Daarom is het belangrijk om een waterfilter te gebruiken.  Uiteraard wordt kraanwater getest op allerlei schadelijke stoffen, maar er zijn bepaalde tolerantieniveau’s die toestaan dat allerlei stoffen in het water mogen zitten. Goedgekeurd kraanwater bevat dus wel degelijk lage concentraties aan allerlei schadelijke stoffen zoals: chemicaliën, olie, benzines, herbiciden, pesticiden, drugs en geneesmiddelen. Ook wordt op het overgrote gedeelte van stoffen niet getest, omdat het vrijwel onmogelijk is om te testen op meer als 100.000 stoffen.

Bovendien zijn er regelmatig normovertredingen. Dat betekent dat het regelmatig gebeurt dat er gedurende een korte periode een verhoogde concentratie van schadelijke stoffen in het drinkwater zitten. Zonder waterfilter bent u hier niet tegen beschermd.

waterfilter-water-filter-drinkwater-filteren-zuiver-zuiveren-waterfilters-filters-systeem-waterfiltersysteem-oppervlaktewaterkwaliteit_2009Het oppervlaktewater in Nederland is van steeds lagere kwaliteit. Daardoor wordt het steeds moeilijker om het water goed genoeg te filteren. Hierdoor worden bronnen gesloten en maken drinkwaterbedrijven zich grote zorgen. Tros Radar heeft onlangs nog een uitzending gewijd aan dit steeds groter wordende probleem.

Niet alleen is deze situatie de aflopen jaren steeds erger geworden en voorlopig lijkt er ook geen verbetering te gaan komen. De verwachting is dus dat de effecten van de milieuvervuiling in de toekomst steeds verder zullen gaan toenemen. Een waterfilter aan huis begint hierdoor een logische keuze te worden.

Er komt steeds meer informatie vrij over deze verontrustende kwaliteitsproblemen van ons drinkwater. Lees enkele artikelen hier:

Een Waterfilter – waarom?

Drinkwater bevat allerlei restanten van schadelijke stoffen en kan tijdens korte periodes van normoverschrijdingen ook hogere concentraties van deze schadelijke stoffen bevatten. Een waterfilter aan huis beschermt doordat het de restanten die nog in het drinkwater zitten tegenhoudt, maar ook omdat het de eventuele hogere concentraties van schadelijke stoffen kan tegenhouden. Met een waterfilter aan huis bent u altijd zeker van gezond en zuiver water.

Een overzicht van de stoffen die in het drinkwater zijn aangetroffen:

 • Geneesmiddelen
 • Röntgencontrastmiddelen
 • Drugs
 • Herbiciden en pesticiden
 • Chemicaliën
 • Olie en benzines
 • Betablokkers
 • Cholesterolverlagende middelen
 • Antibiotica
 • Hormoonverstorende stoffen

Een totaal overzicht van deze stoffen kunt u hier vinden.

 Lage concentraties ook schadelijk

Er wordt vaak erg vluchtig overheen gepraat dat er allerlei restanten van stoffen in het kraanwater zitten, alsof lage concentraties geen effecten hebben. Er zijn twee dingen die zeer belangrijk zijn om te bedenken wanneer het gaat over de effecten van lage concentraties schadelijke stoffen:

 1. Op de lange termijn krijgen we er wel een volle dosering van binnen
 2. Onderzoek op dieren heeft aangetoond dat zelfs lage concentratie grote verstorende effecten geeft.

Zo blijken vissen ander gedrag te vertonen in water met zéér lage concentraties anti-depressiva. Ook de restanten van de pil geven vissen allerlei afwijkend gedrag en mutaties. Bij mannen geeft de constante lichte aanwezigheid van oestrogeen een sterk verstorend effect op de hormoonhuishouding.

Vissen in vervuild water ontwikkelen ernstige vervormingen

Vissen in vervuild water ontwikkelen ernstige vervormingen.


Water zonder pesticiden, herbiciden, geneesmiddelen, chemicaliën, benzines, oliën en drugs

is duidelijk gezonder voor het menselijk lichaam.


Een Waterfilter – waarop letten?

Wanneer u besluit om een waterfilter aan te schaffen, zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. Niet alle waterfilters filteren daadwerkelijk goed en sommige hebben enkele andere ongunstige bijkomstigheden.

 

 1. Het waterfilter moet een zeer hoge kwaliteit hebben en geschikt zijn om zowel chemisch organische restanten als zware metalen tegen te houden. Er zijn allerlei filters op de markt, maar een heleboel werken eigenlijk helemaal niet. Daarnaast houdt niet elk filter zware metalen tegen. Dit vereist een speciale gepatenteerde techniek, die niet door elke fabrikant geleverd wordt. Zie hiernaast de video van een vergelijking van ons waterfilter met een bekend merk.
 2. De behuizing van het waterfilter moet zoveel mogelijk van Roest Vrij Staal (RVS) zijn. Hierdoor krijgt men niet alsnog de schadelijke BPA-weekmakers in het drinkwater. Ook zogenaamde BPA-vrije plastics raden wij af als materiaal voor de behuizing.
 3. Het waterfilter moet het water in het hele huis filteren. Veel systemen werken enkel op de keukenkraan. Dit is niet een passende oplossing voor het echte probleem. Uw lichaam neemt net zo makkelijk stoffen op via de huid als via het drinken. U bent dus beter af met een oplossing die al het water in het huis zuivert. Zowel de keuken als de badkamer.
 4. Het waterfilter moet makkelijk te vervangen zijn. Omdat de waterfilters vervangen moeten worden, is het goed om te letten op het gemak van het vervangen van de filters. Bij sommige waterfilter-systemen kan het behoorlijk complex zijn om het filter te vervangen. Een servicemonteur die de filters vervangt, betekent vaak extra hoge kosten.
 5. Het waterfilter moet het water ook vitaliseren. De structuur van water heeft een geheugen. Ook al filter je de schadelijke stoffen uit het water, de structuur van het water zal nog steeds ongezond zijn. Door het water te vitaliseren krijgt het water zijn natuurlijke, gezonde structuur terug. Het water is merkbaar frisser en gezonder. Zoals in de natuur.


Goedkope waterfilter-oplossingen van bekende merken hebben vrijwel geen enkel effect op de daadwerkelijke vervuiling van het drinkwater.

Volgens experts neemt het lichaam net zoveel stoffen op tijdens een douche van 20 minuten als bij het drinken van 2 liter niet-gezuiverd water.(American Journal of Epidemiology, April 2007)


Waterfilter ook voor de badkamer

Een waterfilter is ook erg belangrijk voor de badkamer. Heel veel van ons watergebruik gebeurt in de badkamer. Bij het tandenpoetsen spoelen en drinken we water en bij het douchen komt onze huid in aanraking met water. De huid is het grootste orgaan van het lichaam. De huid neemt stoffen heel eenvoudig op. Het is dus heel belangrijk om zuiver en vitaal water in de badkamer te hebben.


 Welk systeem heb ik nodig?


de Aqua Purica Royal Serie is beschikbaar in drie formaten:

 • Royal Mini
 • Royal Midi
 • Royal Grande


Al onze systemen leveren:

 • zuiver water in het hele huis
 • gevitaliseerd water
 • eenvoudige onderhoud


verwijdert
99,7% van alle ongewenste stoffenGezond Water
in het hele huisbehandelt
100% van het water in huis

Zoals gezien in:

Over ons Waterfilter

Wij hebben als bedrijf uitgebreid gezocht naar het beste en meest hoogwaardige waterfilter. Na een lange zoektocht en na vele technieken uitgetest te hebben, hebben wij uiteindelijk hét waterfilter gevonden. Niet alleen bevat ons waterfilter het beste filter, dat alle schadelijke stoffen tegenhoudt, het bevat tevens een zeer hoogwaardige behuizing, dat erg handig in gebruik is en tevens schitterend is om te zien.

 1. Ons waterfilter is van zeer hoge kwaliteit en is geschikt om zowel
  chemisch organische restanten als zware metalen tegen te houden.
 2. De behuizing van ons waterfilter is geheel van RVS.
 3. Ons waterfilter filtert al het water in het hele huis.
 4. Ons waterfilter is makkelijk te vervangen. 
 5. Ons waterfilter vitaliseert het water.

Ons waterfilter wordt direct na de watermeter in de meterkast of waterput geplaatst. Het systeem kan vrijwel altijd geplaatst worden. Onze systemen worden verkocht inclusief de installatie. Dat is wel zo makkelijk voor u.


Het is werkelijk waar geweldig water super zacht en goede smaak.
Wij zijn er zo mega blij mee!!!!
B. de Bruijn

Ons waterfilter verwijdert:

Pesticiden en Pesticidenresiduen
Herbiciden
Bestrijdingsmiddelen
Geneesmiddelen
Chloor
Organische verbindingen
Zware metalen: zoals lood, koper en ijzer
Asbestdeeltjes
Oliën en benzines

Gepatenteerde techniek

Onze waterfilter bevat Aqualen. Dit is een ionen-uitwisseling-vezel gemaakt van kokosschaal ontwikkeld en gepatenteerd in Rusland door een team van wetenschappers en onderzoekers. De vezel is verweven met fijnere koolstofkorrels zodat ze op hun plek blijven. Het is als het ware een soort net met ionen die de schadelijke stoffen binden. De vezel bevat actieve koolstofkorrels en heeft een heel hoog contactoppervlak. Het kan op hoge snelheid het water filteren van verontreinigingen zonder snel dicht te slippen. Daarnaast bevat de vezel speciale anti-zware-metalen vezels die zware metalen binden en tevens het bevat het filter geactiveerd zilver tegen bacteriegroei.

Ons waterfilter behoudt:

De natuurlijke mineralen die in het water zitten. Het lichaam heeft deze mineralen nodig. Onderzoek laat zien dat alles uit het water filteren, ongezond water oplevert. Het lichaam heeft deze natuurlijke mineralen nodig.

“Het is voldoende aangetoond dat de consumptie van water met een laag gehalte aan mineralen een negatief effect heeft op homeostase mechanismen en afbreuk doet aan de minerale en waterstofwisseling in het lichaam.” Uit: “gezondheidsrisico’s van het drinken van gedemineraliseerd water” National Institute for Public Health. 

Persoonlijk advies op maat


 Welk systeem heb ik nodig?


de Aqua Purica Royal Serie is beschikbaar in drie formaten

 • Royal Mini
 • Royal Midi
 • Royal Grande


Al onze systemen leveren:

 • zuiver water in het hele huis
 • gevitaliseerd water
 • eenvoudige onderhoud
Waterfilter voor de keuken

De kleinste versie van ons systeem word geïnstalleerd in de keuken. Dit geeft zuiver en vitaal drinkwater bij al het gebruik van water in de keuken. Wij adviseren echter om een waterfiltersysteem voor het hele huis te kiezen. Wanneer het niet mogelijk blijkt om een dergelijk systeem te plaatsen is het altijd mogelijk om het waterfilter in de keuken te installeren. Bekijk hier het systeem voor de keuken:

Waterfilter voor de keuken


Waterfilter voor het hele huis:

Ons primaire systeem is een waterfilter- en vitalisatie-systeem voor het hele huis. Hierdoor is al het water in het hele huis gezuiverd én gevitaliseerd. Niet alleen is dit lekker en gezond, het is ook nog eens heel gemakkelijk. U hoeft slechts zo nu en dan het waterfilter te vervangen en dit is eenvoudig en goedkoop!

Bekijk hier de waterfilters voor het hele huis:

Waterfilter voor kleine woningen
Waterfilter voor grote woningen


Altijd gevitaliseerd:

Al onze systemen worden geleverd met een zeer hoogwaardige watervitalisator. Deze watervitalisator herstelt de structuur van het water terug naar zijn natuurlijk staat. Het water is hierdoor merkbaar frisser en gezonder. Ook wijzigt de vitalisatie de structuur van kalk, waardoor het niet langer neerslaat. Hierdoor krijgt u minder kalkaanslag. 

Lees hier meer over watervitalisatie