Waterontharders

Wilt u definitief het kalk uit uw water verwijderen? Wij bieden hiervoor waterontharders aan in onze Soft Serie. Al onze systemen werken met een zeer geavanceerde en gepatenteerde hars, die het mogelijk maakt om veel compacter en efficient het water te ontharden. Onze systemen werken volledig hydraulisch, dus zonder elektriciteit. Dit is besparend op stroomkosten en voorkomt tevens dat het apparaat opnieuw ingesteld moet worden bij stroomstoringen. Onze systemen kunnen alle types van woningen voorzien van onthard water. Vanwege het compacte formaat is het systeem vrijwel altijd te plaatsen.

  • Zeer compact vorm
  • Werking volledig hydraulisch
  • Levert constant onthard water
  • Verdient zichzelf terug
  • Kan vrijwel altijd geplaatst worden

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Past in de meterkast

Onze systemen zijn zeer compact door de geavanceerde technieken en passen hierdoor in de vrijwel elke meterkast. Omdat de systemen volledig hydraulisch werken is er geen elektriciteit nodig.

Het is ook mogelijk om de systemen in een keukenkastje of de garage te installeren.

Een waterontharder heeft altijd toegang tot een afvoer nodig. Voor een duidelijke prijsindicatie van de installatie is daarom altijd een offerte op maat nodig.


Nooit meer kalkaanslag

 

Een waterontharder verwijderd vrijwel alle kalk uit het water. Hierdoor krijgt u nooit meer kalkaanslag op douchewanden, kranen en tegels. Ook in de keuken zal uw glaswerk duidelijk weer gaan stralen.


De voordelen van zacht water

Zacht water kent tal van voordelen. Voordelen op persoonlijk vlak, voordelen in het huishouden en voordelen voor uw huis en huishoudtoestellen.

Kalk in uw leidingwater heeft vaak nadelige gevolgen die niet altijd zichtbaar zijn.

De voordelen voor u persoonlijk

U voelt direct het verschil onder de douche. Zepen en shampoos gaan veel gemakkelijker schuimen met zacht water, waardoor u er minder van hoeft te gebruiken.

Uw huid en haar vinden hun natuurlijke zachtheid en souplesse terug.


 Nooit meer kalkaanslag


De voordelen in het huishouden

Uw wasgoed is zacht en echt zuiver, linnen en kleding blijven veel langer mooi en verslijten minder snel. Door te wassen met zacht water zal uw wasmiddel sneller en beter oplossen en hoeft u er dus minder van te gebruiken. Ook wasverzachter is verleden tijd indien u wast met zacht water. U kan het verbruik van zepen, wasmiddelen, enz. verminderen tot minder dan de helft.

Het schoonmaken van uw woning gaat veel makkelijker en dus sneller. Geen verstopte kranen of douchekoppen meer. Geen kalkaanslag meer op douchewanden of badkamertegels. Geen behoefte meer aan dure ontkalkingsproducten. Bepaalde onderzoeken tonen aan dat u tot 120 uur minder hoeft schoon te maken per jaar.

De vaat schittert als nooit tevoren. Zout voor de vaatwasser of spoelmiddel worden overbodig.

Bespaar tot €650 per jaar
met een waterontharder

De voordelen voor het huis

De waterleidingen in uw huis blijven als nieuw en slibben niet meer dicht. De diameter van uw waterleiding wordt dus niet kleiner waardoor u ook geen doorstroomsnelheid verliest door de jaren heen.

Alle huishoudtoestellen die water opwarmen zullen een langere levensduur kennen. Denk maar aan de verwarmingsketel, de vaatwasmachine, de koffiezet, de waterkoker of bijvoorbeeld de wasmachine. Indien er kalkafzetting optreedt op het verwarmingselement in deze toestellen werkt dit als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Er zal dus meer energie nodig zijn om het water op te warmen door de kalklaag op het verwarmingselement. In het slechtste geval zullen toestellen helemaal verstopt zitten door de kalk en volledig stuk gaan.

Alle apparaten in uw huis zullen
profiteren van onthard water


Aqua Purica Soft Serie


vanaf €35 per maand

De Simplex is eenvoudigste variant van de Soft Serie. Dit systeem kan geplaatst worden in de keuken, meterkast of garage.

✔ Tot 5 persoonshuishoudens
✔ Past in de meterkast
✔ Elke 900 ltr, 15 min geen onthard water

vanaf €45 per maand

De Duplex het duo systeem van de Soft Serie. Dit systeem kan geplaatst worden in de keuken, meterkast of garage.

✔ Voor alle woningen
✔ Altijd onthard water

vanaf €55 per maand

De Compact is het compacte duo systeem van de Soft Serie. Dit systeem kan geplaatst worden in de keuken, meterkast of garage.

✔ Voor alle woningen
✔ Past in kleine ruimtes
✔ Altijd onthard water
✔ Het meest verkochte systeem

Betaal veilig


Veelgestelde vragen:

Hoe werken onze waterontharders?

Een ionenhars waterontharder werkt op het principe van ionen uitwisseling. Het water stroomt door een cilinder die gevuld is met hars bolletjes, deze hars trekt magnesium en calcium ionen aan en deze hechten zich aan de hars (natrium) ionen. Zo wordt het kalk aan uw water onttrokken.

Het water is zacht en bevat geen kalk meer, na ongeveer 1m³ water verbruikt te hebben zullen de harsbolletjes verzadigd raken.

De besturing sluit nu de cilinder af en laat het leidingwater doorstromen via de bypass. Een andere klep zorgt ervoor dat er een pekeloplossing in de harscilinder kan komen, de pekel ( zout water oplossing ) blijft nu gedurende ca. 10 minuten in de cilinder staan en lost zo de aangehechte kalk op, daarna wordt de pekeloplossing samen met de kalk in het riool afgevoerd, (dit noemen we de regeneratie).

De cilinder wordt nog enkele minuten met water gespoeld om te voorkomen dat de pekel in de waterleiding zou komt. De cyclus kan zich nu weer herhalen.


Hoeveel kan ik besparen door het plaatsen van een waterontharder?

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, berekende, op basis van cijfers van het NIS, dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 euro kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder.

Een onderzoek, uitgevoerd in Amerika door het onafhankelijk Battelle Memorial Institute, een onafhankelijk test- en onderzoekscentrum voor toegepaste wetenschappelijke en technologische ontwikkeling, staaft de bevindingen van Aqua Belgica. Deze studie werd in 2009 uitgevoerd onder de leiding van de Water Quality Research Foundation (WQRF).