Pesticiden in drinkwater

pesticiden-herbiciden-nos-waterfilter-water-watervitalisatie-water-zuiveren-drinkwater-filteren-filter-filtratie-waterfiltratie-waterbehandeling-omgekeerde-osmoseDe laatste tijd komen er steeds meer berichten over de achteruitgang van de spermakwaliteit en de vervrouwelijking van de westerse man. Zo heeft de NOS eind september tijdens het journaal een item besteed aan de effecten van pesticiden in het drinkwater. De belangrijkste oorzaken hiervoor worden door experts aangewezen als de restanten van pesticiden en hormoon verstorende stoffen die nog steeds in het drinkwater blijven zitten. Ook TROS Radar heeft hier een uitzending aan besteed.

Eind september kwamen vierhonderd artsen van over heel de wereld samen op een congres in Rotterdam om zich over de vraag waarom het zaad van de westerse, en dus ook Nederlandse, man steeds slechter wordt te buigen.

pesticiden-druppel-aquapurica-waterfilter-water-watervitalisatie-water-zuiveren-drinkwater-filteren-filter-filtratie-waterfiltratie-waterbehandeling-omgekeerde-osmoseDiverse media hebben bericht over de meest opmerkelijke conclusie van de onderzoekers en experts:

Pesticiden in het drinkwater zijn
de belangrijkste oorzaak achteruitgang spermakwaliteit

Zoals het artikel van het AD meld:

“Pesticiden in drinkwater 

pesticiden-herbiciden-druppel-aquapurica-waterfilter-water-watervitalisatie-water-zuiveren-drinkwater-filteren-filter-filtratie-waterfiltratie-waterbehandeling-omgekeerde-osmoseJarenlang werd gedacht dat te strakke onderbroeken, laptops op schoot, gebruik van alcohol en sigaretten funest was voor het sperma. Die laatste twee factoren spelen zeker een rol, zegt Dohle, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het al vroeg in de zwangerschap misgaat, wanneer de zaadbal van de mannelijke foetus zich ontwikkelt.

Dat zou komen door bepaalde chemische stofjes die de moeder in spe binnenkrijgt en doorgeeft aan haar ongeboren kind. Dohle: ,,In ons kraanwater zitten allerlei pesticiden, die drinkwaterbedrijven er niet uitgefilterd krijgen. Deze stofjes stapelen zich op in het vetweefsel van de vrouw en komen via de placenta bij de foetus terecht. Het gevolg is dat de zaadbal minder goed ontwikkelt.”

Kanker een verder gevolg van situatie

Dit slecht ontwikkelde geslachtsorgaan leidt ook tot meer gevallen van zaadbalkanker. Van 1990 tot nu is het aantal mannen met deze kanker verdubbeld. Jaarlijks krijgen zeshonderd mannen de diagnose. Ruim de helft raakt na behandeling onvruchtbaar.

Behalve de pesticiden in het kraanwater lijkt ook de chemische stof BPA de kwaliteit van sperma aan te tasten. Deze stof zit onder andere in verpakkingen van etenswaren, flesjes voor zuigelingen en magnetrondoosjes en kan door opwarming in het eten en drinken terechtkomen. In Denemarken en Frankrijk is gebruik van BPA al verboden. In Nederland nog niet, omdat het directe verband nog niet is aangetoond.“

Bekijk ook RTL Nieuws | Een Vandaag | NOS Nieuws |Erasmus Universiteit

 

Vervrouwelijking mannen

Een ander onderwerp dat steeds meer naar voren komt is de vervrouwelijking van mannen. De symptomen hiervan zijn onder andere: obesitas(vrouwelijk vetopslag) en borstvorming.

pesticiden-herbiciden-peervorm-lichaam-dik-vet-waterfilter-water-watervitalisatie-water-zuiveren-drinkwater-filteren-filter-filtratie-waterfiltratie-waterbehandeling-omgekeerde-osmose“Steeds meer mannen krijgen een vrouwelijk lichaam. De typische peervorm, waarbij het vet zich concentreert op de heupen en dijen, ontstaat door hormonen die in kraanwater zitten.

Amerikaanse deskundigen waarschuwen voor dit effect. Het drinkwater bevat steeds vaker vrouwelijke hormonen. Experts brengen dit in verband met een verandering van de mannelijke lichaamsvorm. “

De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn de restanten aan chemicaliën die in allerlei consumptieproducten zitten. In de westerse wereld gebruikt het overgrote gedeelte van de vrouwelijke populatie ‘de pil’. Gebruikers plassen de extra hoeveelheid oestrogenen uit, die vervolgens erg moeilijk te verwijderen is, in de normale drinkwater behandeling.

Diverse proeven met dieren en vissen hebben aangetoond dat een zeer lichte beïnvloeding van oestrogenen zeer sterke effecten en mutaties kan veroorzaken.

 


 

De noodzaak voor een effectieve oplossing blijft momenteel nog uit, omdat het niet duidelijk is welke partij voor de kosten gaat opdraaien. Gaat de vervuiler stoppen met vervuilen? Gaat de vervuiler betalen? Of gaat de overheid, en dus de burger, betalen? Deze discussie word al jaren gevoerd, zoals ook in deze zaak in Maastricht.  Hierdoor is het verstandig om zelfstandig naar oplossingen te kijken.

Meer informatie over een waterfilter? klik hier

facebook-doubt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste updates direct in uw inbox